Sommar, sommar, sommar!

Ingenting ger mer sommar-feeling än Allsång på Skansen. Eller jo kanske Sommartorpet med Ernst, när det begav sig.

Sitter på jobbet och kan bara halvsnegla på premiären. Måns Zelmerlöw gör sig ju alltid bra i TV så det här kan ju bli en riktig hit.

Imorgon är jag ledig. Äntligen! Efter att ha jobbat 3 kvällspass i rad. Det blir en heldag i Vattenlandet med Ludde, uppvärmning inför Rhodos. Får styra upp en grillkväll också. Sådana ledig sommardagar vill jag ha!

Livsnjutare♥

What´s the weather like?

Kan inte släppa vädret. Inte när väderutsikterna är som de är för Rhodos.

Vi ses om en vecka!
Snart är baby hemma, då ska vi ha söndagsmys!♥


Hey, what did you expect?


L♥


Väderkännaren

Mitt jobb är ganska väderberoende, "företaget" bredvid är ännu mer väderberoende. Jag undrar vart fa-an är alla turister? Hmpf... #snopet #långtråkigt #ensamt

Vädret är viktigt, du fattar. Jag gick in på SVT:s väderprognos-sida som vi anväder oss av på jobbet. Prognosen var väldigt exakt:

Sunne 15:00: mulet, 0 mm nederbörd, västlig svag vind 2m/s, 43% relativ fuktigthet. För vissa räcker det med att veta om det är varmt eller kallt. Men på svt.se kan man till och med få reda på hur vädret "känns", hör på detta: 19,5 grader -känns som 17,3 grader.
Okej två frågor.
För det första, hur kan man känna att det är 17,3 grader och inte 17,4? För det andra, har svt.se en väderkorre i Sunne som rapporterar hur värmen/kylan känns? Ja okej en tredje fråga, hur kan man få jobbet som denne väderkorre?

L

Glad midsommar!

Sitter på jobbet. Slutar om 51 minuter. Familjen är på släktkalas och Ludde är hemma på ön.


Men jag har deppat nog över att jag jobbar hela helgen. När jag slutat tar jag Matildas bil och åker upp till dem i Torsby. Får bli chaufför ikväll. Upp och jobba imorgon bitti. Ringringring. 07.00.


Imorgon kväll får det dock bli god mat i trevligt sällskap, på Strandcaféet. Sen är ju inte Rhodos allt för långt borta heller.

Fira midsommar, ja det kan jag göra när jag är pensionär!


L

Rhodos, Baby!

3 juli sitter jag på planet mot varmare, sydligare breddgrader. Jag och Ludde har äntligen beställt solresan som vi pratat om länge. För andra gången blir det att njuta av en grekisk ö. Rhodos.
Tänk salta bad i Medelhavet, grekisksallad, souvlaki, tsatziki och den stekande solen som värmer hela kroppen. Känns som att jag kommer överleva den veckan.
Imorgon är det back to work som gäller, känns som att turisterna börjar rulla in mer och mer nu. Riktigt kul. På torsdag blir det dessutom teater. Fia och jag är de enda från jobbet som ska se genrepet av Västanås Gösta Berlings Saga. Kan bli spännande med 6-timmars teater!
Nu ska jag försöka se på en Sci Fi-film med Ludde och Björn. Och då menar jag verkligen försöka. Science Fiction är ingen personlig favorit (undantag E.T, som är en av de bästa. Gråt-säker-film).
God natt
L

Gaggiga Gaga

Lady Gaga. Hon kan snart släppa en Greastest Hits-platta. Såg en intervju igår där hon beskriver hur hon själv lever på gränsen mellan fantasi och verklighet. Det syns. Men att hon gör bra musik kan ingen ta ifrån henne. Inte heller att hon "är värd" över 65 miljoner kronor. Hon har ett budskap med sin musik och hon är en konstnär. En konstig konstnär.
Vissa säger att hon är en ny Madonna. Far säger "gaggiga Gaga".
Det finns bara en Lady Gaga och hon showar som ingen annan.

L♥

Stockholmo

Nu så.

Första dagen på jobbet efter några dagars ledighet. Premiär för Nya Vattenlandet idag, stackare. Premiären regnade bort. Men efter regn kommer solsken.

Lägger upp lite bilder från min tripp till Stockholm i början av veckan. Kom faktiskt inte ihåg att kungliga huvudstan´ var fin. Besökte Marianne i riksdagen. I höstas var jag med henne och arbetade som volontär i valrörelsen. Vi kunde nu konstatera att hon tagit sig från kinarestaurangen i Filipstad (var där och delade ut valmaterial) till Riksdagens kammare. Jag fick se partiledardebatten och såg alla partiledare. Men tänk vilekt jobb de lägger ner dessa politiker, vilket slit. De måste ju jobba 24/7.
Ikväll blir det en klassiker, strimmelkött i senapssås. Sedan ska jag baka molusker, fett å gött!
L

Röding

Mumsig röding på Strandcafeet.
Stockholm och riksdagen var spännande, fick mig att fundera över framtiden. Lägger upp lite bilder imorgon!


L♥

Sernanders väg 1

Har ställt mig i fyrtioelva bostadsköer och gjort hundraarton intresseanmälningar på olika lägenheter och studentrum i Uppsala. NU HAR JAG FÅTT BOSTAD!!! Känns riktigt, riktigt bra. Och spännande. Kommer bli min första riktiga egna bostad! Det är mer än två månader kvar innan skolan börjar och jag vet inte ens om jag kommit in. Men jag vet att det är till Uppsala jag ska. Ska nu bara signa avtalet. Wiiiiie!
Får en liten försmak på östkusts livet imorgon när jag åker till Stockholm och ska hälsa på riksdagen och Marianne. Lite shopping ska nog också hinnas med.
Planeras också en utlandssemester i början av juli. Jag och Ludde ska njuta av lite semester, sola och bada. Håller utkik efter sista-minuten!
Mycket är på gång, ibland snurrar det i skallen. Ibland blir man stressad. Ibalnd oroar man sig. Ofta förstår jag dock inte varför jag stressar. Eller varför jag oroar mig. Allt löser sig. Det är så oerhört viktigt att stanna upp och njuta av nuet. Hinna med framtiden, det gör jag ändå.






















L♥

Lycklig!

Min Ludde har fått jobb här hos mig. I sagolika Sunne.
Jisses vad lycklig jag blev igår när han kom hem mitt i natten, väckte mig och sa "jag kommer vara här hela sommaren". Lycka, lycka! Du vet hur underbar du är Ludvig.  Du är den finaste som finns.
Nu ska jag laga lunch och fixa något mumsigt, för här ska det firas!!


tihi


L♥

Fiskmåsen

Herregud.
Trodde aldrig en fiskmås kunde vara så skräckinjagande. Försökte rasta hunden när jag plötsligt upptäcker att en fiskmås störtdyker ner mot mitt huvud. Jag duckar. När jag är på väg upp igen inser jag att måsjäveln återigen störtdyker ner mot mig. Jag börjar springa, hunden följer efter som tur är. Måsjäveln börjar låta. Jag ökar farten. Tror aldrig jag har varit jagad på detta sätt i hela mitt liv. Till slut ger den sig, för då har jag tydligen lämnat den vidriga fågelns revir. Tur var väl det för mitt hjärta var nära en attack och hunden hade inte orkat springa en meter till.
Nu ska jag njuta av basket i världsklass, NBA Finals. Dallas Mavericks vs Miami Heat.
Snart kommer Ludde hem, tror på glada nyheter.
L♥

RSS 2.0