Sköna juni, välkommen!

Imorgon är det 1:a juni. Helt underbart. Underbart är också väderutsikterna för helgen.

Imorgon blir det lite jobb på fritids, sedan kommer Ludde hit plus att jag ska hämta syster på Karlstad Airport. Hoppas på att det inte är så svårt att hitta till utrikesterminalen, var trots allt ett tag sedan jag var på flygplatsen... Planet landar klockan 23.55 då är det desutom mörkt...

På måndag kommer dessutom Björn hem för nu har han sommarlov. Känns otroligt gött. Gud va jag ska töööl med honom. Kommer ihåg förra sommaren när vi skulle göra en dagsutflykt. Vi var helt crazy och åkte till Munkfors. Ska tilläggas att det var Björn som valde destination. Denna sommar måste det vara min tur. Sysslebäck och Degerfors är två heta kandidater.

Juni är lite som julen, man får träffa familjen igen. Snön på altanen är utbytt mot solstolen och julskinkan ersätts med grillad kyckling. Mums. Välkommen sköna juni, välkommen!

 
Summer in California



L♥ 





Färskpotatis

Det bränner. En ledig dag när solen skiner kan bara betyda en sak. S-o-l-a!

Grejen är att "dä blåst i trä´ida´"så jag kände aldrig att solen riktigt tog. Men det känner jag nu, när jag kletat aloe vera i hela ansiktet. Det svalkar lite ialla fall.

Hoppas på att det röda kommer gå över i brunt och att sommaren nu är på väg på riktigt. Nu blir det färskpotatis till middag. En liten försmak av sommaren. Precis som den brännande hettan i ansiktet.





L♥


Da-da-da-dammmm

Ingemar Stenmark. Vilken athlet. Utklassade alla i mästarna mästare. Mästarnas mästare är precis vad han är. Envis norrlänning med en jävla kondition. Dä ä bar å träna.

Vilken mysig helg det har varit. Prutti har varit här och vi har myst en massa. Champagne, middag, film och minigolf. Ska tillläggas att jag gjorde hole-in-one på sista hålet. Sedan fuskade jag lite också, men det spelar ingen roll. Alla sätt är bra, utom dom dåliga. Kunde inte låta bli att kolla på CL finalen igår. Kan inte hjälpas att jag hejade på Manchester United även om jag hela tiden visste att Barcelona skulle gå segrande ur striden. Det är något med Barca som inte tilltalar mig alls. Med halva spanska landslaget och världens bästa Messi borde man gilla dom. Men icke. Bryr mig ganska lite om fotboll egentligen. Men ska det vara så ska det vara Arsenal.

Firade mor imorse också. Frukost på sängen är riktigt rysligt härligt. Men det var rejält segt att gå upp imorse, snosade i 45 minuter. Sedan insåg jag att jag faktiskt måste gå upp för att hinna gratulera världens bästa och goaste mamma innan jag skulle komma försent till jobbet. När man har världens bästa bredvid sig, jaa då vill man snosa länge. Längre än 45 minuter. En riktigt mysig helg!

Dessutom är nu den snyggaste kläningen från asos på väg hem till Videvägen.

Life´s good!




L♥

Mcgrizzel med stort M

Tjabba tjena bloggen!

L.E NR.2 här och gästisbloggisar.

Efter en lång arbetsvecka på hela 4 dagar med goa barn och dåligt väder sitter jag här hos min lilla grizzel. Grizzel lyssnar på Håkan Hällstörm och njuter av den skräninga saxofonen.
2 dagar kvar nu av min tid på dagis har varit riktigt kul och lärorikt och i onsdags fick barnen äntligen träffa Louise. Louise blev bästa kompis med det minsta barnet på dagis Molly 1 år. De satt och rita vid bordet och sen myste de på golvet ända tills branlarmet gick! Inte så illa som de låter var bara övning som tur va, men lilla Einar blev lite rädd och grät när vi kom ut på våran samlingskulle. Alla var jätteduktiga och vi var ute på rekordtid och efter de kunde leken återupptas.

Igår var det fredag en himla mysig sådan, med god mat, bra film och mys med champangé på kvällen! Var ju trotsallt 4 månader sen jag och lilla fisen blev offciella, 1/3 år. Tiden går fort när man har kul brukar man ju säga och den här tiden har verkligen gått fort, amazing som en viss Bruno skulle ha sagt.
Nu väntar en CL final med ett bra resultat förhoppningsvis heja messi och barca!

CIAO CIAO Bloggen kanske hörs nån mer gång i sommar!
// Mc-Prutti eller Luddie

Falukorv

Korvstroganoff-grytan står på spisen. Strax ska jag få äta denna underbara rätt.

Få saker är så gott som falukorv. Tänk vad man kan göra av den:
-Bara steka i lagom tunna skivor och servera med stuvade makaroner
-Korvstroganoff med jasminris
-Helstekt i ugn med potatismos till
Helt fantaktiskt.

Ville bara dela med mig av detta.


                                 Förbannat gott.              


L♥

Run Forrest, run!

Kan inte riktigt förstå. Men sanning är att jag har sprungit två dagar i rad. Inte 48 timmar i sträck. Jag har löptränat två gånger på två dagar. Jag som sa; att springa är bara för självplågare. Nu är jag visst en av dom. Nog är det fruktansvärt plågsamt när man väl är där i spåret och hör sin eget flås. Men efteråt är det en skön känsla som infinner sig, man är liksom belåten och nöjd.

Båda dagarna har jag haft sällskap med mig i spåret. Egentligen borde det vara lättare med musik i öronen, då slipper man konversera. Kan nämligen inte prata och andas samtidigt.

Imorgon blir det jobb igen, ska tydligen vara med i något sorts utbildningstest i turism som Region Värmland ska lansera. Jag är en av deras sju försökskaniner. Kan bli intressant. På onsdag tänker jag åka till mitt ♥. 

Såg tv-bilder från Island, det var nattsvart där idag klockan 12. Snacka om ett rejält askmoln. En tornado har ödelagt staden Joplin i den amerikanska delstaten Missouri. Naturens krafter styr vi inte över, de är inte att leka med.

L.

Livet är underbart

Idag spenderade jag en timme i bilen, på väg hem från min Ludde. Idag var en sån dag när jag inte orkade höra på någon babbel-radio. Därför offrade jag P3 (bästa kanalen) för att istället lyssna på de kommersiella musik kanalerna. Rix FM och Mix Megapol, "bäst musik just nu" vs "vi blandar dagens hits med det bästa från igår". Varje gång det är ett reklamavbrott på någon av kanalerna byter jag fort som busen, vill bara höra musik. Musik, musik, inget jävla tjat. Ibland kommer man dock till de stunder då man vill byta kanal pga musiken. REM "Losing my religion" är inte bäst musik just nu. Det värsta senariot (som inträffar väldigt sällan) är när jag hör introt till Takidas "Curly Sue" (hinner svära lite) och snabbt byter över till konkurrent kanalen för att där få höra att de spelar Sandi Thom "I Wish I Was a Punkrocker". Då svär jag ännu mer och stänger av radion. Det är så lågt som man kan komma i musikväg.  

Denna besvikelse skulle kunna jämföras med när jag som 9-åring hade samlat ihop sträckkoder från VIA-tvättpaket för att få ett fint Nalle Puh örngott.  Det jag fick på posten någon vecka senare var dock inget fint örngott. Örngotten hade tagit slut. Jag fick var en uppblåsbar galge som det stod VIA på. Såg galgen i tvättstugan förut, är nog fortfarande lite besviken.

Jo nog stöter man på besvikelser i livet, vissa större än andra. Men glädjeämnena är fler ♥ 

En av de bästa låtarna jag vet är The Cardigans " You´re the Storm"

                                  "cause you're the storm that I've been needing
                                        and all this peace has been deceiving
                                           I need some wind to get me sailing
                                               so it's the storm that I believe in

                                                   you fill my heart, you keep me breathing
                                                      'cause you're the storm that I believe in

                                                          and if you want me I'm your country"


L. 


Ja, vi elsker dette landet!

Hatkärlek kan vara ordet som bäst definierar Norge. Eftersom det idag trots allt är Norges dag så tänkte jag hylla dem, även om det svider lite att erkänna hur bra de faktiskt är. (Eller de kanske inte är så bra trots allt?) Jag tänkte göra som Alex Schulman gör på sin blogg, sätta plus. Jag ska sätta plus på Norge och vad de har att erbjuda. Även om jag inte bloggar för Sveriges största kvällstidning så tar jag mig rätten att använda deras coola symboler. Fräck va?

Oljefynd - De är rika som knösar tack vare oljefynden. Hade olja varit miljövänlig hade detta varit en klar fem-plussare. Men tyvärr, olja är och förblir en miljöbov. Men vad bryr sig norskarna om det. Det står utanför Eu-maskinen och kan titta på när EU-medlemsländerna tvingas ge ekonomiskt stöd till europeiska länder i ekonomisk kris.

Landslaget i längdskidor - Det går inte att sticka under stol med att de har världens bästa skidåkare i sitt landslag. Björgen och Northug. Hade Hellner varit norbagge hade detta blivit en solklar fem-plussare. Men tyvärr Norge, Hellner är vår.

Alexander Rybak - Denna fiolspeland gutt är en norsk personifierad. Glad och huritg, men framförallt en vinnare. Vinnare av Eurovision Song Contest 2009. Det är en tung merit. Men det blir helt enkelt för mycket av det goda. Tyvärr, men han är ingen fairytale.

Skavlan - Programledaren med egen talkshow som invaderat tv:n på fredagkvällarna. Pinsamma frågor och uruselt engelskt uttal. Kom igen, bättre kan ni!

Nå, tänker du. Ingen fem-plussare? Jo lugn, bara lugn. 

Norska turister   - De är anledningen till att jag har ett sommarjobb. Campingen skulle inte existera om det inte vore för våra grannar i väst. Visst, vi har våra duster. Men de norska gästerna är över lag trevligare än svensken. Dessutom håller de inte lika hårt i plånboken.  

Sen kan man ju inte säga annat än att man blir lite avundsjuk på hur bra de är på att faktiskt fira Syttende Mai. Där kan de jämföras med hur stolta amerikanerna är på 4th of July. Tills vi har kommit på hur vi ska göra 6 juni till en minst lika stolt dag så får vi hålla till godo med Hellner.


                                     Det är något med våra grannar och hatkärlek


L.


OBS

Ber om ursäkt för de fel som smög sig in i gårdagens inlägg.

Heja Suomi!

L.

Bryt ihop och kom igen

Det är dags att komma igen. Eurovision tog hårt igår, jag erkänner. Tänk att en musiktävling kan få så stor påverkan på humöret. Det är ju bara en lek. Alla vet ju att det inte går att tävla i musik. Det finns alldeles för många öst-stats-länder för att Sverige skulle kunna vinna leken. Vi måste helt enkelt flytta på Sverige. Om vi nu ska vinna. Det går inte att komma närmare än vad "vi" var igår. Jag svor över ESC, en j**la skittävling. Aldrig mer ska jag kolla. Men om sanningen ska fram så vet jag att jag kommer sitt lika hängiven framför tv:n nästa år när det görs upp i Baku. Illa. Men jag antar att den som ger sig in i leken får leken tåla.

Hoppas på hockey-guld i kväll. Tre kronor kommer göra grillspett av de finska lejonen, med kryddig, het marinad. Vilket betyder att "vi" tar VM-guld ikväll och det blir en för jävla bra match.

Solen skiner, måste smita ut och ta en power-solning. Gäller att passa på och njuta av de uv-strålar man kan få.

Ett gigantisk mörkgrått moln kom ivägen mellan mig och solen efter 15 minuter.

I helgen har solen annars värmt mest hela tiden. Klart att solen skiner i Karlstad, framför allt på Hammeröa. Underbart att ligga på klipporna vid Vänern och njuta. Det är inte mycket som slår Sagolika S, men Hammeröa är fan inte dumt. Träffade farmor Edman idag. Hon var en äkta farmor. Vitt hår, kort och kramgo. Berättade om sina gamla minnen och bjöd på hembakad rulltårta. Jag kom på hur mycket jag saknar min egen farmor, den mest genomsnälla person jag någonsin känt. Som precis som farmor Edman hade glimten i ögat. 

Imorgon blir det jobb, men först ska jag njuta när Tre kronor spelar hem VM-guldet.



L.
    

Nu tar vi hem det här

Jaraaaa!! Lördag kväll är räddad! Topp 10 är det som gäller. Nej, topp 5.

Nu kan jag sova gött, bredvid min prins.

God natt alla ESC-lovers och alla ni andra vanliga svenssons.

L.


ESC

Jodå, nog tittar jag alltid. Han skötte sig bra, de Saa-de. Konstigt nog ryser man alltid och får ett leende på läpparna när Sverige uppträder på den stora europeiska scenen. Man känner sig liksom stolt, som att det var en själv som stod där. Någon form av nationalism.

Nu är det bara att hoppas att han går vidare till final. Så att vi kan vara bättre än lusekoftorna på någonting på internationell nivå.

Hejs.


L.
  

Brun sju

Varm dag. Solig dag. Jag passade på att steka i solen. Kan säga såhär efter dusch och smörjning att det gett resultat. Gillar att vara brun! På Kanal 5 visar de just nu strand-hängs-bilder från Thailand. Men personerna som är med i programmet  är inte i Thailand för att bli bruna. De är där för att operera sig. Kärringen vill bli av med sitt gäddhäng (träna?). Den unga mannen ska fixa näsan för att "få en bättre personlighet" (skaffa sig en självkänsla?). Han har tagit med sig en bild av David Beckham för att visa hur han vill att resultatet ska bli. Men doktorn säger "nono, no David Beckham". Plastikturisterna kan vara bland det mest sorgliga på bästa sändningstid.

LA Lakers har åkt ur NBA-slutspelet mot Dallas med 4-0 i matcher. Verkar som det bara var en skugga av förra årets NBA-champions som torskade i kvarten. Undrar vilka man ska hålla tummarna för nu då. Miami Heat är en het kandidat. Med spelar som Chris Bosh, LeBron James och Dwyane Wade att matcha så lär de bli att räkna med. Har dessutom 3-1 mot Boston i kvarten. Jag kan ju i och för sig förstå varför Lakers åkte ut. Tänk att spela basket i den californiska medelhavsvärmen. Vi svettades något enormt i sporthallen idag när det var 25 grader utanför. Fast i Staples Center i Los Angeles har de förmodligen air kondition... men ändå.

Nu väntar två dagar med jobb. Måste fixa matlåda. Inte särsklit kul att hungra ihjäl på jobbet. 

Desperate Housewives eller Eurovision Song Contest semifinal 1? Svårt val? 



L.


iphone

iphone. Nu har jag en sådan flaschig mobil. Det blev en svart. Jävla snygg.

Ville bara berätta. Nu måste jag forsätta hitta appar och spela cool musik från Spotify Premuim. Mmm just det, PREMIUM!

En mycket, mycket bra måndag. Fick ju en ny telefon (eller ja, den var ju inte dirket gratis), dessutom fick jag träffa Ludde (det bästa av allt).

God natt. Sleep tight and don´t let the bedbugs bite.



L.

  

Underbara måndag

Vilken härlig morgon! Snosade i en hel halvtimme, vaknade av solljuset som krånglade sig in mellan den körsbärsmörka persiennen. Gick upp och kokade kaffe. Hallonyoghurt och rostade mackor med ost. Mmmm. Plus tidningen. Tänkte precis byta bort P4 Värmland mot P3 när jag hörde att lokalradion spelade "En vänlig grönskas rika dräkt". Sommarlovskänslan infann sig genast.
Hade varit riktigt lyxigt med ett ägg också. Men det är ju trots allt bara måndag.

Efter min ljuvliga frukoststund snörade jag på mig mina Ree-tones och satte i-poden i öronen. Fit for fight för en morgontur. Väl hemma igen kraschade jag ner i solstolen. Lapa, lapa, lapa sol!

Nu verkar det som att det mulnar på, men vad gör det? Jag ska ju strosa runt i stan. Min älskling ska hjälpa mig att köpa rätt mobil med rätt abonnemang. "Så att de inte lurar dig". Tack för den;)

Glad måndag, denna vecka har fått en perfekt start!

P.S Det blev OC. Har lite tid och fundera på om det blir en svart eller vit phone. Angående P&L har jag inte bestämt mig...

 Sunny day


L.

Machu Picchu

Idag har jag jobbat och gått. *Go, went, gone. Kan inte sluta gå när jag har sådana underbara skor. Svävar fram med mina Ree-tones. Att promenera är precis min stil. Springa är bara för självplågare. Springa gör jag bara på basketplan, då vet jag i alla fall varför jag springer.

Imorgon blir det Charlestown, jag ska uppdatera mig på mobiltelefoni-fronten. Känner mig lite fancy när jag nu ska köpa en tocken iphone.

Ska nog börja läsa böcker igen. Var väldigt länge sedan jag läste en hel bok. Kan nog behövas om det nu blir Uppsala i höst. Eller rättare sagt när det nu blir Uppsala i höst.    

Svart eller vit phone. P&L eller inte. Får sova på saken. Men först, SATC eller OC? 

Därför vill jag till Borlänge http://youtu.be/lZOYg2Qy7HM 

 Tre anledningar.


Vem var det som fes? Usama Bin La den. Hihihilarious!

L.

Plötsligt händer det...

Belägen hemma i trygga, mjuka sängen. Svenska dagbladet visar att det var där Usama bin Laden också befann sig när CIA-agenter stormade in och dödade honom. Förutom terroristledaren så dödades också hans son, två andra män samt en kvinna. Kvinnan användes som mänsklig sköld. Fy fan vilken bisarr värld.
Den genom tiderna största jakten på en enskild person är nu över. Al-quaida är ett fruktansvärt nätverk och Usama bin Laden var en grym man, nu är han död men nätverket lever vidare. Förhoppninsvis var det här bara ett steg i arbetet på att bryta ner den horribla terrorism som finns i världen och förtrycker länder och dess befolkningar. 

Imorgon är det dags för fixar-louise att ha tungan rätt i munnen. Tummen mitt i handen. På min lediga dag från alla turister och campare så ska jag fräscha upp tv-rummet med hjälp av vitfärg. Bort ska den 70-tals-furufärgade-panel-väggen. Kommer bli ljust och fräscht och med hjälp av lite spotlights i taket tror jag till och med att familjen kommer kunna börja använda tv-rummet igen. På riktigt. Får nog ringa en elektriker, sådana fixargrejer är inte att leka med.

Gameday idag igen. Om man inte vill bli besviken ska man verkligen kolla på Sverige -Österrike. Det kan ju inte bli mer pinsamt och förnedrande än matchen mot Norge. Vi förlorade mot Norge. I ishockey. Visst, jag kan ta att Northug spurtar förbi Jönsson och att Björndalen skjuter bort Ferry (även om det svider i hjärtat). Men att Tre Kronor torskar mot lusekoftorna, nää det är lika osannolikt som att hitta Usama bin Laden. Plötsligt händer det

Tur att mitt VISA-kort befinner sig på annan ort. Annars hade jag slösat pengar på denna underbart söta klänning. Pengar som jag istället behöver till en i-phone och en utlandsresa. Skulle också vara rätt grymt att se The Strokes, Mando Diao och Håkan i sommar. Ingenting är omöjligt. Den som jobbar tjänar ju pengar...

L.    


 För jävla fin


RSS 2.0